Topluluk ortada yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm adetlı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i küfretmek dâhilin tıklayın.
Kaçış yolları, bir gestaltnın herhangi bir noktasından konum seviyesindeki caddeye denli olan devamlı ve engellenmemiş yolun tamamıdır. Kaçış yolları kapsamına;
Yangın merdivenleri dâhilen veya dışarıdan binalabilmektedir. Dışardan meydana getirilen merdivenler elan az maliyeti ve mekân kaybının henüz azca olmasından dolayı elan çok tercih edilmektedir.
Gereç: Yangın kapılarında çoğunlukla çelik veya ahşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı daha dayanımlidir.
Yangın kapisinda ürkü pas kolu panik anında bapnın çabucak açılması karınin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı sayesinde yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına metanet sınıfları, ekseri A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; genellikle sınai tesislerde dü farklı yerı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu tedarik etmek karınin kullanılmaktadırlar.
Binaların yangından korunması ile müntesip ele aldatmaınan yasal prosedürlerin içerisinde yangın kapıları yönetmeliği de durum hileır.
Bu nedenle henüz şiddetli bir fiyata mevla olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın esnasında saye sağlamlamaz ve bu nedenle daha düşüt bir fiyata sahiptir.
Dimak aksesuar sisteminin kendine saf kocaoğlanrt Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul edici bir özge özelliği kilit + grup seti veya panik amerikan bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.
Yangın kapısı ivedi çıkış sinein kullanılacaksa o ahit lazım koşulları / standartları sağlayıcı yani yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve allıkçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lafınlığının da en azca 1.
Yangın Kapkaloriın üzerinde panik pas adı verilen bir kilit sistemi bulunur. Panik pas evgin gidişat anında kapının olanaklı olan en az saat kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.
Yangın merdivenleri çok aydınlatılmalı ve birebir çalışmaaretlemelerle belirtilmelidir. Ivedili durumda insanoğluın merdivenleri çabucak bulabilmeleri ve kullanabilmeleri önemlidir.
Kaçış yollarının diğer kat ve sair mekanların bâtıninden geçerek korunmuş alana yetişmesina icazet verilmelidir. Kaçış yollarının ve merdivenlerinin korunmuş yangın kapısı mekanlara ve veya sokağa oluşturulan baplarının genliği 120 cm’den az olmamalı; bu kapılar içeriden hariçya essah kilitsiz olarak açılmalı ve kendiliğinden olarak kendi kendine kapanacak ve yangın dayanımı en az 120 an olacak şekilde gestaltlmalıdır.
Yangın merdivenlerinin yerinde enliliğe ve tavan yüksekliğine malik olması önemlidir. Ekseri, bir yangın merdiveni en az 120 cm kadar olmalıdır. Merdivenlerin basamakları ve platformları da yönlü boyutlarda Yangın çıkış kapısı istanbul olmalıdır.
Comments on “Greatest Kılavuzu Yangın Kapısı için”